Stadslab Rotterdam - Open Badge

Open Badge

CMI gaat vanaf schooljaar 2019-2020 van start met het gebruiken van Digital Open Badges om (extra-)curriculair onderwijs te faciliteren. Dit soort onderwijs vindt nu al plaats in de vorm van ‘Make-workshops’ in Stadslab Rotterdam. Een open badge is een visueel, digitaal en betrouwbaar digitaal bewijs van een vaardigheid of competentie die je hebt verworven. Vanaf juli 2019 is het mogelijk om in Stadslab Rotterdam zogeheten Open Badges te verdienen.

Badges zijn digitale insignes (afbeeldingen), die aantonen dat de ontvanger over bepaalde kennis of vaardigheden beschikt. Achter de afbeelding bevindt zich niet-kopieerbare en niet aanpasbare digitale informatie over de uitgever en de waarde van de badge.

Open Badges zijn nog relatief nieuw. Wij draaien mee in de pilot van SURFnet, de badges die we binnen deze pilot verstrekken heten Edubages. De badges zijn open en aangesloten bij andere initiatieven, dus ook na de pilot blijven deze badges bestaan.

Dit zijn de Open Badges die we aanbieden:

Als je een EduID hebt aangemaakt, kun je de gewenste badge ‘requesten’.

Schrijf je hier in voor 1 van de workshops of backpack sessions! (alleen voor studenten)

Aanmelden EduID & Edubadges

Om een badge te kunnen verdienen heb je een EduID nodig. Volg deze stappen om voorbereid te zijn voor een open badge.

Alle mogelijke momenten van workshops en sessies vind je hier: https://stadslabrotterdam.nl/open-badge/inschrijving-open-badges/ Meer informatie kun je vinden in de algemene handleiding edubadges van SURF