Stadslab Rotterdam - Machines - Textile

TextileBrother PR1055 X

SpecificatiesVoorbereidingen borduren
Wil je graag borduren in het stadslab? Dat is mogelijk! Goede voorbereiding is het halve werk. Lees daarom onderstaande punten door voordat je komt en volg de instructies.

Het Stadslab:
Het stadslab is de hele week te gebruiken voor studenten van Hogeschool Rotterdam. Ben je geen student en wil je toch gebruik maken van een machine? Dat kan tijdens de open inloop. Kijk voor deze tijden op https://stadslabrotterdam.nl/reserveer/

De stof:
De borduurmachine kan in veel stoffen borduren. Ook in denim, badstof of stretchstof. Als de stof veel rek heeft (stretch) dan is het nodig om borduurvlies te gebruiken. Dit is een extra versteviging die na het borduren verwijdert kan worden. Borduurvlies is verkrijgbaar in het Stadslab. Neem indien mogelijk een teststukje mee van de stof die je gaat gebruiken.

Het bestand:
De software van de borduurmachine accepteert alleen .svg of .jpeg bestanden. Zorg dat jouw bestand goed is geëxporteerd. Probeer in zo hoog mogelijke kwaliteit te exporteren/op te slaan. De borduurmachine kan met 10 kleuren tegelijk borduren. Het is dus belangrijk dat jouw afbeelding niet meer dan 10 kleuren bevat. Schaduw/gradiënt wordt ook gezien als een extra kleur. Je kan het bestand via Teams sturen naar de computer van de borduurmachine. Heb je geen teams? Neem dan een USB mee.

De machine:
De machine werkt met 10 verschillende kleuren. Het is niet toegestaan om zelf het draad te wisselen naar een andere kleur. Vraag hiervoor altijd een steward. De machine werkt met borduurramen. Hier klem je de stof tussen. De ramen zijn er in verschillende formaten. Zorg dat jouw bestand en stof in 1 van de ramen past.
Raam S – 60 x 40 mm - Bijv. sokken, stropdassen en ander klein grut
Raam S – 60 x 40 mm - Bijv. sokken, stropdassen en ander klein grut
Raam M – 100 x 100 mm - Bijv. shirts
Raam L – 180 x 130 mm - Bijv. shirts
Raam XL – 360 x 200 mm - Grote truien, vesten en tassen
Het is momenteel niet mogelijk om groter te borduren.

Kosten:
Aan het borduren zijn kosten verbonden. Je betaalt voor het borduurvlies (als je dit gebruikt) en voor het draad. De borduurmachine geeft aan hoeveel steken een borduursel is. Na het borduren moet je dit afrekenen bij de steward. Hieronder de kosten:
Draad (per 1000 steken) 0,10
Borduurvlies voor Raam S 0,10
Borduurvlies voor Raam M 0,20
Borduurvlies voor Raam L 0,30
Borduurvlies voor Raam XL 0,50Singer Talent 3321

SpecificatiesSinger Overlock 754

SpecificatiesCalortrans CT-3838 Transferpers

Specificaties